Louisa Vesterager Jespersen och Maren Ueland. Privat
Turistmorden i Marocko

Schweizisk man döms efter morden på skandinaviskor

En 33-årig schweizisk-brittisk man döms till tio års fängelse i Marocko efter mordet på norskan Maren Ueland och danskan Louisa Vesterager Jespersen förra året, rapporterar schweiziska RTS enligt norska medier. Mannen döms inte för att ha utfört mordet utan för deltagande i terrororganisation.

Han greps i början av januari men det var då oklart vilken koppling han hade till morden på skandinaviskorna. Sedan tidigare sitter en annan 25–årig schweizare frihetsberövad. Han misstänks ha vapentränat den terrorcell som polisen menar utförde morden.

Ueland och Vesterager Jespersen hittades brutalt mördade i Atlasbergen i Marocko den 17 december.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer