Nyamko Sabuni/Damallsvenskan Arkivbild. TT
Herrallsvenskan

Sabuni: Löfven måste ge allsvenskan grönt ljus

L-ledaren Nyamko Sabuni kräver att statsminister Stefan Löfven ger allsvenskan grönt ljus att starta i juni, skriver hon i en debattartikel i SvD.

Hon jämför med Tyskland där Bundesliga nu åter är igång efter ett två månaders uppehåll och tycker inte att fotbollen ska hållas ansvarig för att supportrar skulle kunna bryta mot reglerna som social distansering.

”Den ena näringsgrenen får frihet under ansvar, den andra näringsförbud. Det hänger helt enkelt inte ihop”, skriver Sabuni i debattartikeln.

Om debattören

Nyamko Sabuni, partiledare för Liberalerna

Läs mer

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer
Johanna Sandwall. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronavirusets spridning – Sverige

Socialstyrelsen: Mer grönt än rött i vår lägesbild

Trenden med minskat antal avlidna i covid-19 per dygn fortsätter, skriver TT. Dessutom ser elva av Sveriges 21 regioner en förbättring på kort sikt och nio av dem på längre sikt.

– Det är första gången vi har mer grönt än rött i vår lägesbild på kort sikt. Det står ju för någonting i alla fall, Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen.

Enligt Socialstyrelsen innebär kort sikt 48–72 timmar, och lång sikt 10–15 dagar.

4 tim
Stefan Löfven. Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

M KU-anmäler Löfven: ”Felaktigt om testning”

Moderaterna KU-anmäler statsminister Stefan Löfven för att ha misslett allmänheten i en intervju i Sveriges Radio, rapporterar Aftonbladet.

I intervjun sa Löfven att det är regionerna som ansvarar för testningen av alla de fyra prioritetsgrupperna, något som M anser vara missledande.

“Statsminister Stefan Löfven (S) har i uttalanden till media misslett åhörarna till en felaktig uppfattning avseende testning för covid-19”, skriver Edward Riedl, riksdagsledamot för M, i anmälan.

Idag 12:40
Läs mer om Coronavirusets spridning – Sverige