Majje Mazloumi och stammisen Joakim Johansson. Sören Andersson.
Företagarhjältarna under coronakrisen

Så räddade stammisen krogen under coronakrisen

För Majje Mazloumi hade drömmen om att driva en bar bara börjat när coronakrisen slog till. Men med hjälp av en driven stammis har han lyckats vända krisläget, skriver Arbetsmarknadsnytt.

– När jag började besöka Na9jn så slogs jag av hur trevlig och välkomnande Majje var. Så när jag insåg att corona var ett direkt hot mot verksamheten ville jag, med hjälp av mitt kontaktnät och mina kunskaper, ställa upp för honom. Ge tillbaka, säger stamkunden Joakim Johansson.

Det han hjälpte till med var i huvudsak två områden: fysisk hjälp med renovering och handgripliga uppgifter och ett helhetstänk kring varumärkesbyggande. Arbetet har dokumenterats och visats på sociala medier. I takt med att han och Majje Mazloumi dokumenterade arbetet via sociala medier växte Projekt Rädda en krog.

Målet är att det ska bli en stammisbar, en plats där gästerna tar hänsyn till varandra. Något extra viktigt i coronatider, skriver Arbetsmarknadsnytt.

Toppnyheter

Johanna Sandwall. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronavirusets spridning – Sverige

Socialstyrelsen: Mer grönt än rött i vår lägesbild

Trenden med minskat antal avlidna i covid-19 per dygn fortsätter, skriver TT. Dessutom ser elva av Sveriges 21 regioner en förbättring på kort sikt och nio av dem på längre sikt.

– Det är första gången vi har mer grönt än rött i vår lägesbild på kort sikt. Det står ju för någonting i alla fall, Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen.

Enligt Socialstyrelsen innebär kort sikt 48–72 timmar, och lång sikt 10–15 dagar.

4 tim
Stefan Löfven. Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

M KU-anmäler Löfven: ”Felaktigt om testning”

Moderaterna KU-anmäler statsminister Stefan Löfven för att ha misslett allmänheten i en intervju i Sveriges Radio, rapporterar Aftonbladet.

I intervjun sa Löfven att det är regionerna som ansvarar för testningen av alla de fyra prioritetsgrupperna, något som M anser vara missledande.

“Statsminister Stefan Löfven (S) har i uttalanden till media misslett åhörarna till en felaktig uppfattning avseende testning för covid-19”, skriver Edward Riedl, riksdagsledamot för M, i anmälan.

Idag 12:40
Läs mer om Coronavirusets spridning – Sverige

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer