Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jämställdheten i näringslivet

Så lockar byggbranschen fler kvinnor

I fackförbundet Byggnads är endast två procent kvinnor. För att få in fler kvinnor i branschen startade Skanska ett lärlingsprogram där deltagarna erbjuds lön och anställning från dag ett. Nu blir det en nationell satsning, skriver TT.

Byggbranschen är ett av de yrken där Arbetsförmedlingen bedömer att det råder störst brist på arbetskraft under de kommande fem åren. Dessutom har branschen länge dominerats av män, men det börjar sakta förändras.

Fackförbundet Byggnads har 103 147 yrkesverksamma medlemmar. Av dessa är i dagsläget 1 695 kvinnor, vilket motsvarar två procent. Vid samma period i fjol var antalet 1 400.

Under en fyraårsperiod har antalet kvinnor i facket fördubblats.

”Trodde inte att jag kunde”

Skanskas snickarlärlingsprogram som riktar sig till kvinnor mellan 20 och 45 år som arbetar eller är arbetssökande inom andra branscher och sugna på att prova något nytt. Intresset var stort när det inleddes, med 326 sökande till tolv platser.

Den första kullen lärlingar började i våras, och Somaya El-Faddali, 29, är en av deltagarna.

Hon höll på att utbilda sig till arbetsledare inom byggbranschen, men ville egentligen bli snickare. När hon såg att det fanns ett lärlingsprogram som riktade sig till kvinnor och var betald avgjorde det saken.

– Jag tror att många blir skrämda av att det är mansdominerat. Så var det för mig. Jag ville jobba som snickare, men jag trodde inte att jag kunde, och jag visste inte hur jag skulle ta mig in i branschen.

I rekryteringen letade Skanska efter kvinnor som hade ett intresse för att bygga. Utöver det ställdes inga formella krav.

– De kommer från olika bakgrunder, men alla har haft någon form av längtan till förändring och har ett intresse för att bygga och skapa något, säger Monica Westerberg, mångfaldschef på Skanska.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer