Ryanair Foto: Jon Olav Nesvold
Kriserna i flygsektorn

Ryanair-beskedet: Skavsta kan drabbas av nedskärningar

Ryanair har i ett internt brev informerat sina anställda om att en genomlysning av verksamheten ska göras, skriver DN. Inom ett par månader lovar bolaget ett klart besked om vilka som drabbas.

Enligt DN skapar meddelandet oro bland personalen på Skavsta. Flygbolaget kommer bland annat att titta närmare på vilka baser som har underpresterat och vilka destinationer som inte är tillräckligt lönsamma.

Brevet ska ha tagits ned från intranätet kort efter att det gick ut.

”För mig känns det som ett hot. Man tar upp saker som förlorade arbetstillfällen, nedskärningar eller till och med nedläggningar av baser. De uppmanar oss också att skriva upp oss på listan för personer som kan tänka sig att flytta till en ny bas för att undvika att bli utan jobb”, säger en anställd till DN.

En annan Ryanairanställd säger att företaget vill ”skrämmas och skapa oreda så att vi är på tårna”.

Även fackförbundet Unionen har fått ett liknande brev. Unionen och flygbolaget ingick i november förra året en överenskommelse om att börja förhandla kollektivavtalen, men det återstår fortfarande mycket innan några kollektivavtal är klara.

”Det är uppenbart att vi fortfarande står väldigt långt ifrån varandra”, säger Lise Iderström, central ombudsman för Unionens kabinanställda, till DN.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer