Maja Suslin/TT / TT NYHETSBYRÅN
Diskussionen om LAS

Reuterskiöld: Ett av Sveriges svåraste jobb snart ledigt

”Samarbetet mellan regeringen, Centern och Liberalerna verkar gå smidigare än vad någon i den nya fyrklövern hade vågat hoppas. Ändå vilar samarbetsregeringen på en skör tråd, och den stavas arbetsrätt”.

Det skriver Annie Reuterskiöld i en kommentar i SvD.

Hon menar att alla inblandade hoppas att fack och arbetsgivare ska komma överens när LAS ska göras om men att det är långt ifrån en lätt förhandling. Även om parterna når en kompromiss lär politiken gå in med pengar och då krävs förhandlingar, mellan finansdepartementet och arbetsmarknadsministern, L och C.

”Det nya statsrådet måste alltså samtidigt ha ett starkt fackligt förtroende och vara (eller bli) en tung spelare i regeringen, som också har bra hand med de borgerliga partierna”, skriver hon vidare.

Hon tar även upp att Irene Wennemo, Anders Ferbe och Annika Strandhäll är kandidater som nämns att ta över efter Ylva Johansson som arbetsmarknadsminister.

Tidigare artiklar:

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer
Arkivbild: Spaniens premiärminister Pedro Sanchez Ludovic Marin / TT NYHETSBYRÅN
Coronavirusets spridning – globalt

Nytt område isoleras i Spanien: Får inte slappna av

För andra dagen i rad inför Spanien restriktioner i ett område på grund av virusutbrott. Den här gången är det 70 000 invånare vid staden La Mariña i Galicien som förbjuds att lämna området och att samlas fler än 10 personer samtidigt.

– I nuläget har vi 106 positiva fall, vilket är en ökning från gårdagens 21 fall, säger Jesús Vázquez vid de lokala hälsovårdsmyndigheterna enligt AFP. Enligt Vázquez är det nödvändigt att skärpa restriktionerna för att isolera invånarna från möjligheten till en exponentiell tillväxt av viruset.

– Vilket är vad som brukar hända när det blir samhällsspridning.

Spaniens premiärminister Pedro Sanchez uppmanade på söndagen sina landsmän att inte slappna av, samtidigt som han manade till lugn, rapporterar Reuters.

– Att vi upptäckt fallen tidigt visar att sjukvården är bättre förberedd än i mars

I går kom beskedet att omkring 200 000 människor i ett område i Katalonien skulle isoleras från omvärlden.

Igår 15:53
Hillary Clinton, arkivbild. BRENDAN SMIALOWSKI / AFP
undefined

Clinton: ”Hade gjort ett bättre jobb med viruset”

Om Hillary Clinton hade vunnit presidentvalet hade hennes administration hanterat coronakrisen bättre än den sittande presidenten Donald Trump. Det säger hon i en intervju med Hollywood Reporters podcast ”Awards Chatter”.

– Vi hade inte kunnat stoppa pandemin vid gränsen, så som Trump påstod sig ha gjort i början, men vi hade helt klart gjort ett bättre jobb med att rädda liv, gjort bättre modeller och agerat mer ansvarsfullt.

Enligt Clinton är det frustrerande att befinna sig på sidlinjen.

Igår 12:39
Läs mer om Coronavirusets spridning – globalt