Schalkes Weston McKennie intervjuas. MARTIN MEISSNER / TT NYHETSBYRÅN
Coronavirusets spridning – globalt

Rekordmånga tyskar såg Bundesligapremiären på tv

Återstarten av den tyska Bundesligafotbollen under lördagen lockade närmare sex miljoner tv-tittare bara i Tyskland, skriver AFP. Siffran var nytt tittarrekord för Sky Germany som sände matchen.

Enligt kanalen var intresset för premiäromgången ungefär dubbelt så stort som vanligt.

I ytterligare ett 70-tal länder gick det att se premiäromgången där bland annat Dortmund slog lokalrivalen Schalke med 4–0.

Svenska krönikörer om matchen

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer
Johanna Sandwall. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronavirusets spridning – Sverige

Socialstyrelsen: Mer grönt än rött i vår lägesbild

Trenden med minskat antal avlidna i covid-19 per dygn fortsätter, skriver TT. Dessutom ser elva av Sveriges 21 regioner en förbättring på kort sikt och nio av dem på längre sikt.

– Det är första gången vi har mer grönt än rött i vår lägesbild på kort sikt. Det står ju för någonting i alla fall, Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen.

Enligt Socialstyrelsen innebär kort sikt 48–72 timmar, och lång sikt 10–15 dagar.

4 tim
Stefan Löfven. Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

M KU-anmäler Löfven: ”Felaktigt om testning”

Moderaterna KU-anmäler statsminister Stefan Löfven för att ha misslett allmänheten i en intervju i Sveriges Radio, rapporterar Aftonbladet.

I intervjun sa Löfven att det är regionerna som ansvarar för testningen av alla de fyra prioritetsgrupperna, något som M anser vara missledande.

“Statsminister Stefan Löfven (S) har i uttalanden till media misslett åhörarna till en felaktig uppfattning avseende testning för covid-19”, skriver Edward Riedl, riksdagsledamot för M, i anmälan.

Idag 12:40
Läs mer om Coronavirusets spridning – Sverige