Tågstationen Gare du Nord i Paris Francois Mori / TT NYHETSBYRÅN
Klimatomställningen

Regeringens plan: Nattåg från Stockholm till Paris

Trafikverket ska undersöka möjligheten att upphandla nattåg från Sverige till kontinenten, till exempel från Stockholm till Paris eller från Göteborg till Berlin, skriver Dagens Nyheter. Myndigheten ska också se om det kan bli enklare att boka tågresor till utlandet.

Enligt infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) handlar planerna både om att besvara en faktisk efterfrågan och ett sätt att bedriva klimatpolitik.

– Finns det bättre förutsättningar att ta sig ut i Europa med tåg kanske man väljer bort den där flygresan till Kanarieöarna, säger Tomas Eneroth till tidningen.

Läs också

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer