Evelina Carborn EXP
Sveriges bästa UF-företag

Rawstraw UF tävlar för Sverige i EM

UF-företaget Rawstraw representerar Sverige i veckan i EM, JA Europe Company of the Year Competition, med sin unika och hållbara affärsidé, skriver Ung Företagsamhet i ett pressmeddelande.

Rawstraw UF tillverkar naturliga och nedbrytbara sugrör av svensk råghalm, och kammade i Maj hem SM-guld för sin innovativa produkt. EM hålls i år i Lille i Frankrike.

– Det ska bli helt fantastiskt att få representera Sverige. Efter många timmars arbete på pitch, bidrag, monter och produktion känner vi oss redo att åka till EM och göra allt vi kan för att vinna, säger Linnea Jerlebo, ekonomiansvarig på Rawstraw UF.

Anna von Groß, Daniel Lindkvist, Elise Lindow, Josephine Daly-Tempelaar och Linnea Jerlebo, från Procivitas Privata Gymnasium i Malmö.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer