Lena Rådström Baastad, arkivbild. Stina Stjernkvis/TT / TT NYHETSBYRÅN / SVT
Socialdemokraternas framtid

Rådström Baastad: Löfven var tydlig i Agendas intervju

Kritiken mot Socialdemokraterna har varit hård sedan statsminister Stefan Löfvens (S) intervju i Agenda förra helgen. I dag på förmiddagen möts partistyrelsen för att diskutera sin ”mellanvalsstrategi”.

– Veckan visar tydligt hur svårt det är att i dagens debattklimat föra resonemang om segregation och om kriminalitet, säger partisekreterare Lena Rådström Baastad i P1-morgon.

Löfven har kritiserats för sin ovilja att koppla samman den organiserade brottsligheten med migrationen, men Rådström Baastad understryker att Löfven i intervjun var tydlig med att det finns ett samband mellan segregation och kriminalitet.

– Finns det däremot en koppling mellan migration och kriminalitet? Nej, självklart inte, säger hon till SR.

Toppnyheter

Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Exportindustrin lånar febrilt för att överleva

Svensk Exportkredit, SEK, ökar nyutlåningen i skuggan av en mörk prognos om det exportberoende näringslivet, skriver DI.

Enligt Exportbaromoetern räknar sex av tio företag med en minskad orderingång närmaste året. Samtidigt planerar tre av tio att minska sin personalstyrka kommande halvår.

”Det ser riktigt illa ut, givet att 1,5 miljoner människor jobbar i exportsektorn. Slår prognoserna in får det stora konsekvenser för svensk tillväxt. Risken finns dessutom att utfallet blir ännu värre än prognoserna med tanke på att ekonomin utvecklas sämre än väntat”, säger Catharina Henriksson,  ansvarig för Exportkreditbarometern på SEK.

Under första kvartalet ökade nyutlåningen med 20 miljarder kronor, från 13,3 miljarder under under samma period i fjol, till rekordsumman 33,3 miljarder kronor i år.

Den största delen av nyutlåningen handlar om rörelsefinansiering så att bolagetn kan stärka sin likviditetsberedskap.

20 maj
Läs mer om Svenska exporten

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer