Stefan Hector, nationell kommenderingschef och Stefan Sintéu, regional kommenderingschef ger en lägesbild om operation Rimfrost i Malmö.  Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Den svenska kriminalpolitiken

Polisen: Rimfrost kommer få effekt i hela landet

Operation rimfrost börjar ge resultat, konstaterade polisen vid en pressträff i Malmö i dag.

Förutom att tre personer gripits för en sprängning i Landvetter har även tre efterlysta personer hittats i Malmö, där också ett kilo cannabis ryckts undan från droghandeln på gatan och ett antal vapen tagits i beslag.

– Om vi kraftsamlar i region Syd så kommer hela Sverige att bli säkrare, säger operationens nationella kommenderingschef Stefan Hector enligt TT.

Malmö och region Syd har fått förstärkning från hela övriga landet: utredare, poliser i yttre tjänst, specialister, flyg och bombskydd.

– Resurserna genererar 20–25 nya ärenden varje dag in i vår verksamhet, säger Stefan Sintéus, polismästare i Malmö, på pressträffen.

Toppnyheter

Kinesisk smittskyddspersonal. Xiong Qi / TT NYHETSBYRÅN
Sjukdomsutbrottet i Kina

Nytt virusfall i USA – kvinna i 60-årsåldern smittad

Ett andra fall av det nya kinesiska coronaviruset har bekräftats i USA, rapporterar amerikanska medier. Den smittade är en kvinna i 60-årsåldern i Chicago som reste till Kina i december och kom hem 13 januari.

Den första drabbade i USA var en man i 30-årsåldern som nu uppges på väg att friskna till, men är kvar på sjukhus.

De amerikanska smittskyddsmyndigheterna vidtar nu kraftfulla åtgärder för att förhindra en omfattande smitta.

Samtidigt meddelar Storbritannien att samtliga fjorton britter som misstänktes ha smittats inte visades sig ha drabbats av viruset.

4 tim
Anders Tegnell. CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Epidemiolog: "Viruset mindre farligt än sars"

Nya coronaviruset verkar vara mindre farligt än både sars och mers. Det säger statsepidemiologen Anders Tegnell, avdelningschef för Analys vid Folkhälsomyndigheten, till TT.

– Visst är det personer som dör, men i jämförelse med antalet exponerade är det förhållandevis få, om man jämför med sars och mers, säger han.

Tegnell menar att de som dött verkar ha varit väldigt sjuka redan innan de smittats av viruset. Han säger också att svenska sjukvården har god beredskap om coronaviruset når Sverige.

Idag 09:20
Läs mer om Sjukdomsutbrottet i Kina

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer