Illustrationsbild CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN
Svenska brottsbekämpningen

Polisen gillrade fälla i vapengömma – män frias

Efter att en fastighetsskötare upptäckt flera vapen i ett övergivet soprum i Solna gillrade polisen en fälla för att komma åt vapenägarna, rapporterar Dagens Nyheter. Vapnen – halvautomatiska pistoler, en kulsprutepistol, en modifierad startpistol och ett kulgevär – togs i beslag och ersattes med attrapper. Polisen satte också upp en bevakningskamera i rummet.

Ett dygn senare fångade kameran hur två män kom till soprummet. En av dem var iförd handskar och han undersökte attrapperna. Efter att männen sedan växlat några ord lämnade de hastigt platsen.

När männen ställdes inför rätta menade polisen att filmen visade att det var männens vapen, att de kom till platsen för att hämta dem och att de valde att fly när de förstod att de blivit utbytta.

Men männen frias då rätten menar att bevisningen inte räcker för att dra de slutsatserna.

Läs också

Toppnyheter

Adam Schiff. J. Scott Applewhite / TT NYHETSBYRÅN
Anklagelserna mot Trump

Schiff: Trumps agerande mycket värre än Watergate

Att villkora militärt bistånd till Ukraina mot gentjänster, såsom Demokraterna anser att Donald Trump gjort, är mycket värre än det Richard Nixon gjorde under Watergate-skandalen. Det säger den demokratiske ordföranden i underrättelseutskottet, Adam Schiff, som leder förhören i den pågående riksrättsutredningen, skriver AFP.

Han menar att Trump genom sitt agerande svikit en allierad, som dessutom ligger i krig.

– Det är betydigt värre än en tredje klassens inbrott i Demokraternas högkvarter, sa Schiff, när de öppna förhören i dag avslutades.

Igår 22:14
Joe Biden, Bernie Sanders, Kamala Harris, Andrew Yang och Tom Steyer.  ALEX WONG / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
undefined

Sanders: Trump är tidernas mest korrupta president

Under debatten mellan tio av Demokraternas primärvalskandidater i natt togs frågan om den pågående riksrättsutredningen mot president Donald Trump upp.

– Jag tror inte att det är en bra idé att vi rättar oss efter Trumps retorik och säger ”lås in honom”. Vi måste ena landet, sa den före detta vicepresidenten Joe Biden.

Bernie Sanders tryckte på vikten av att ingen amerikan står över lagen, men ville samtidigt betona att USA trots allt inte är så polariserat som det kan verka.

– Han är förmodligen den mest korrupta presidenten i modern tid, men vi kan inte bara fokusera på Donald Trump. Om vi gör det förlorar vi valet, sa han.

Elizabeth Warren gjorde en passning till gårdagens kongressutfrågning av EU-ambassadören Gordon Sondland, som tidigare ska ha bidragit med stora belopp till Trumps kampanj:

– Vi kommer inte att ge ambassadörsposter till den högst bjudande, sa hon.

Även Kamala Harris var på offensiven och kallade Trump för en brottsling som bor i Vita huset.

Igår 03:35
Läs mer om Anklagelserna mot Trump

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer