Det utbredda fusket började 2011 och inkluderar universitet som Yale, Stanford och University of Southern California och Georgetown University.  Andres Kudacki / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Kultur

Photoshoppade barnen – skulle se mer atletiska ut

Många bisarra detaljer avslöjas i FBI:s dokument om vilka metoder som har använts i den stora muthärvan som rullas upp i USA, där ett 50-tal personer avslöjats för att ha betalat mutor för att få in sina barn på något av landets elituniversitet.

I flera fall har föräldrarna låtit sina barns ansikten redigeras in på bilder på elitidrottare. I andra fall har de styrt upp fejkade fotograferingar som skulle visa deras barn var atletiska. De har också mutat tränare som skulle ljuga om barnens sportsliga insatser. Man har även ljugit om barnens längd, enligt FBI.

Det utbredda fusket började 2011 och inkluderar universitet som Yale, Stanford och University of Southern California. Ett 50-tal personer har åtalats i muthärvan, bland annat skådespelarna Lori Loughlin och Felicity Huffman. I de flesta fall har barnen inte känt till föräldrarnas mutor, enligt dokumenten.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer