Företagarjouren

Permittering och korttidsarbete: Allt om de nya reglerna efter Corona

En del av regeringens paket för Coronakrisen handlar om korttidsarbete, också benämnt korttidspermittering. Här listar vi den viktigaste informationen om de nya reglerna från myndigheterna och regeringen.

För att möta coronakrisen har regeringen presenterat en rad krispaket för att hjälpa det svenska näringslivet.

Bland annat har korttidsarbete, också benämnt korttidspermittering, införts.

Kostnadsfördelning av korttidsarbete; källa Tillväxtverket

Vad innebär korttidsarbete/permittering?

Korttidsarbete innebär enligt reglerna att en anställd går ner i arbetstid och lön istället för att du behöver säga upp personen. Kostnaden delas mellan dig som arbetsgivare, den anställda och staten.

Företag kan låta personalen gå ned upp till 60 procent i arbetstid under perioden 16 mars till den sista december i år.

Under tre av de månaderna är det även möjligt att korttidspermittera en anställd upp till 80 procent i maj, juni och juli.

Staten ska bära den absolut största delen av kostnaden.

Lönekostnaden för en anställd minskar med över 70 procent samtidigt som arbetstagaren får behålla nästan 90 procent av sin ursprungliga lön, men det finns ett lönetak (se nedan för mer information om lönetaket).

Reglerna för korttidsarbete ger drabbade företag möjlighet att kunna behålla sin personal och växla upp snabbt igen när läget vänder.

Ägare och anställda inom familjen omfattas av reglerna

Arbetstagare som tillhör arbetsgivarens familj var tidigare inte stödberättigade. Men det här har slopats för stödmånader från och med den 16 mars 2020 till den 31 december 2020.

Det betyder att stöd för korttidsarbete även kan sökas för familjemedlemmar som är anställda i arbetsgivarens företag.

Ägare av enskild firma omfattas inte av reglerna

”Alla utom ägare av enskild firma omfattas av möjligheten att söka stöd. Ägare/arbetsgivare som omfattas är exempelvis aktiebolag, handelsbolag, föreningar och stiftelser.

Det aktuella stödet för korttidsarbete baseras på lagen (2013:948) om stöd vid korttidsarbete som omfattar företag med anställda och täcker därmed inte företagsformen enskild firma”, skriver Tillväxtverket på sin hemsida.

Korttidsarbete omfattar inte nyanställda

Stödet för korttidsarbete ska bara gälla de anställda som varit avlönade tre månader före Tillväxtverkets godkännande. Det gäller för de anställda som arbetsgivaren varit skyldig att betala arbetsgivaravgifter för under stödmånaden.

Det finns ett lönetak för korttidsarbete

Reglerna för ersättningen gäller löner upp till 44 000 kronor i månaden. För de med en högre lön än lönetaket kommer inkomsten att räknas på 44 000 kronor.

Så mycket stöd kan du få per person och månad för permittering

26 030 kronor per person och månad är det högsta stödet. Det gäller om arbetstidsminskningen är 60 procent och den ordinarie lönen är över 44 000 kronor.

Korttidsarbete kan användas i sex månader

Du som är arbetsgivare kan få stöd för korttidsarbete (tidigare benämnt korttidspermittering) i sex månader, reglerna ger sedan möjlighet till förlängning med tre månader.

Ansökan öppnade den 7 april

Ansökan sker via Tillvaxtverket.se och öppnade den 7 april. Tiden som stödet kan omfatta är från och med den 16 mars 2020.

Måste man anmäla korttidsarbete till Arbetsförmedlingen?

Företag som väljer korttidsarbete för sina anställda behöver inte lämna en varselanmälan till oss på Arbetsförmedlingen. Det räcker med att ansöka på Tillväxtverket.

Permittering och kollektivavtal

Om du som arbetsgivare har kollektivavtal och vill använda dig av korttidsarbete måste du förhandla med facket. Kontakta din arbetsgivarorganisation för mer information.

Permittering utan kollektivavtal

Om du som arbetsgivare inte har kollektivavtal ska du skriva en överenskommelse om korttidsarbete med minst 70 procent av de anställda på driftsenheten.

Avtalen ingås först när korttidsarbete blivit aktualiserat och ett sådant avtal ska innehålla vilken fast procentnivå arbetstiden ska reduceras med samt vilka anställda som det innefattar.

Toppnyheter

Arkiv Francisco Seco / TT NYHETSBYRÅN
Den globala konjunkturen

Lagarde om vändningen: ”Vi rör oss försiktigt uppåt”

I en intervju med tv-bolaget France 2 ger ECB-chefen Christine Lagarde sin bild av euroländernas dystra ekonomiska situation och om den optimism hon ändå känner inför framtiden.

– Vi har varit längst ned på kurvan och rör oss försiktigt uppåt. Hur snabbt situationen förändras beror på hur snabbt vi kan ta oss samman och de ansträngningar vi alla gemensamt kan göra, säger hon.

Lagarde pratar också om saknaden efter sitt barnbarn.

– Nu kan jag bara se honom i min smartphone eller på fotografier. Det gör mig ledsen (...) men när jag tittar på honom blir jag än mer övertygad om hur viktigt vårt uppdrag är, att arbeta för att samhället ska bli en bättre plats.

Läs hela intervjun via länken nedan.

Igår 09:58
Salvatore Di Nolfi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

WHO synar företagskrisen i global undersökning

Internationella Handelskammaren (ICC) och Världshälsoorganisationen (WHO) ska identifiera den privata sektorns utmaningar under coronakrisen, berättar organisationerna i ett pressmeddelande. Resultatet i den globala undersökningen är tänkt att bidra till arbetet för att hindra en ekonomisk kollaps i spåren av pandemin.

– Den här undersökningen kommer att hjälpa oss förstå hur företag agerar. Det hjälper oss att kartlägga och sprida goda exempel och var vi och nationella hälsovårdsinsatser bör rikta fokus. Informationen som vi samlar in genom undersökningen bidrar till utvecklingen av effektiva åtgärder vilket räddar liv och minskar ekonomisk skada, säger WHO:s generaldirektör Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus i en kommentar.

5 jun
Läs mer om Den globala konjunkturen

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer