Forskning & tech

Patent skvallrar om att Nintendo planerar ny N64

En ansökan om varumärkesskydd tidigare i år tolkades av många bedömare som att Nintendo har en modern så kallad Classic-version av sin gamla spelkonsol N64 på gång. Och nu har Nintendo dessutom beviljats ett patent som stärker sannolikheten för den saken. Det handlar om en handkontroll som i princip är identisk med den klassiska N64-handkontrollen. För två år sedan släppte Nintendo en Classic-version av sin gamla spelkonsol NES, som man förra året följde upp med en likadan version av konsolen SNES. Men till skillnad mot tidigare år så har Nintendo inte sagt något om en kommande Classic-konsol i år.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer