Todd VanSickle / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Företagande i praktiken

Passionerat fritidsintresse gör dig till en bättre chef

Många toppchefer ägnar sig passionerat åt krävande fritidsaktiviteter. Vad är det som gör att de med sina fullspäckade kalendrar tar sig tid till dem? Det har forskare nu tittat närmare på, skriver tidningen Chef och hänvisar till Harvard Business Review.

Här är några av de anledningar som ledare från företag på S&P 500-lista uppger:

  • Det hjälper dem att hantera ­ökade krav på jobbet, och ser till att jobbet inte tar över hela livet.
  • Enda sättet att återhämta sig.
  • Viljan att ständigt bli bättre kommer både jobb och fritidsaktivitet till del.
  • Bibehållen ödmjukhet. Flera vd:ar pratar om vikten av att inte drabbas av hybris. Enligt forskningen skapar ödmjuka ledare ett ökat engagemang genom hela organisationen, vilket ökar produktiviteten.
  • Att ha gemensamma intressen med medarbetarna skapar starkare relationer.
  • Det stärker det autentiska ledarskapet. Eftersom många intressen har börjat i tidig ålder säger det också något om vilka dessa chefer är.

Utifrån dessa fördelar slår forskarna från Vrije Universiteit Amsterdam fast att ett intensivt fritidsintresse kan göra dig till en bättre ledare.

Toppnyheter

Brexitmotståndare i London jublar. Alberto Pezzali / TT NYHETSBYRÅN
Brexit - förhandlingarna

Hundratusentals jublade i London när beskedet kom

Ett vilt jubel utbröt bland demonstranter i London när Boris Johnson fick ännu en smocka i parlamentet under lördagen.

Uppemot en miljon människor har samlats på gatorna för att demonstrera för en ny folkomröstning om brexit, och beskedet om att Johnson måste be EU om mer tid väckte optimism.

– Det är en miniseger för oss som vill vara kvar i EU, säger demonstranten John Warman till Reuters.

4 tim
Talmannen John Bercow i parlamentet i dag. JESSICA TAYLOR / UK PARLIAMENT
undefined

Bakslag för Boris Johnson – tvingas att be EU om en brexitförlängning

Det brittiska parlamentet har röstat ja till ett tilläggsförslag som innebär att brexitprocessen försenas. Förslaget lades fram av den oberoende parlamentarikern Oliver Letwin och godkändes med siffrorna 322–306.

Detta innebär ett stort bakslag för premiärminister Boris Johnson som nu måste be EU att flytta fram brexitdatumet, som i nuläget är 31 oktober. Men Johnsons svar efter omröstningen var tydligt: Han kommer inte att be EU om mer tid.

Godkännandet av tillägget innebär också att det inte blir någon skarp omröstning om Johnsons brexitavtal under lördagskvällen. Enligt Johnson planerar man att hålla den omröstningen under nästa vecka i stället.

6 tim
ARIS OIKONOMOU / AFP
undefined

EU ber Johnson förklara sig ”så snart som möjligt”

EU-kommissionen ber Storbritannien klargöra vad som händer efter godkännandet av Oliver Letwins tilläggsförslag.

I praktiken innebär godkännandet av tilläggsförslaget att det inte blir någon skarp omröstning om brexitavtalet i parlamentet i kväll, och att Boris Johnson måste be EU om mer tid för Storbritanniens utträde. Något han i parlamentet sa att han inte tänker göra.

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Junckers talesperson Mina Andreeva skriver på Twitter att man har noterat dagens utveckling.

”Det är upp till den brittiska regeringen att informera oss så snart som möjligt om vad nästa steg blir”, tillägger hon.

5 tim
Läs mer om Brexit - förhandlingarna

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer