TT
Dagens börs

Oscar Properties föll på revisors varning

Efter en dag med stillsam handel avslutade Stockholmsbörsen torsdagen runt nollan. Utvecklingen var i linje med ledande börser i Europa och i New York. Så här såg utvecklingen för de ledande indexen ut:

• OMXSPI: -0,1%
• OMXS30: -0,1%

Oscar Properties rasade närmare 14 procent efter att revisorn varnat för kollaps om inte byggutvecklaren lyckas förlänga det obligationslån som förfaller i september eller får till någon annan form av finansiering.

Lindab, som släppte en omvänd vinstvarning i går, gick åt andra hållet och stängde drygt 8 procent upp.

NCC steg nästan 1 procent efter miljardorder på bostäder i Köpenhamn.

Det juridiska informationsbolaget Karnov började handlas på Stockholmsbörsen i dag. Teckningskursen sattes till 43 kronor. Aktien rusade tvåsiffrigt i den tidiga handeln, men vid stängning gjordes avslut strax över teckningskursen.

MTG-avknoppningen Nent har säkrat rättigheterna i världscupen i längdskidåkning och alpint. B-aktien sjönk närmare 2 procent.

Electrolux och Telia handlades utan utdelning och låg, tillsammans med Astra Zeneca, i botten av OMXS30-indexet. Electrolux sjönk runt 2 procent, Telia föll 3,4 procent och Astra Zeneca backade 2,1 procent utan kända nyheter. Swedish Match backade också cirka 2 procent.

Autoliv toppade indexet med en uppgång om knappt 3 procent.

Storbolag handlas utan utdelning

Både Electrolux och Telia handlades utan utdelning i dag. Electrolux skiljde av 4,25 kronor – den första delen av en total utdelning av 8,50 kronor. Även Telia avskiljde 1,18 kronor, den första delen av totalt 2,36 kronor.

Några andra bolag som handlades utan rätt till utdelning: Beijer Ref, Bonava, Creades och Pandox.

Börstjänster

Nyheter, analys & rekar

Kalender

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer