TT
Det svenska skattetrycket

Omvärldsstrateg: Varnar för höjda kapitalskatter

Samtidigt som ett antal politiska orosmoln försvinner med den nya regeringen, så presenterades en omfattande skattereform som innehåller såväl risker som möjligheter för investerare. Det konstaterar Carnegie Private Bankings omvärldsstrateg Henrik von Sydow i Privata Affärer.

– Vi är i en trend med höjda kapitalskatter så en process med en större översyn av skattesystemet kan bli en plattform att fortsätta pröva förslag om höjda ägar- och kapitalskatter, säger han.

Även avskaffandet av värnskatten kan leda till krav på höjda kapitalskatter, enligt von Sydow.

– Det startar sannolikt en diskussion om att höja kapitalskatter och ägarskatter i det så kallade 3:12-regelverket. Det kommer sannolikt också föras fram förslag om en mer progressiv fastighetsskatt, säger han till Privata Affärer.

Toppnyheter

Heléne Fritzon och Stefan Löfven. Arkvibilder.  TT.
EU-valet 2019

S-draget: Skickar en halv miljon sms under valdagen

En halv miljon sms är Socialdemokraternas sista drag för att locka väljare under valdagen, rapporterar Expressen.

Totalt kommer 565 384 personer nås av sms med en uppmaning om att gå och rösta ”för trygghet, jobb och jämlikhet – mot de som hotar kvinnors och arbetares rättigheter!”.

Enligt tidningen skickas sms:en ut till personer i områden där stödet för S är stort, men valdeltagandet lågt.

Enligt såväl Financial Times och Politicos sammanvägningar av den senaste tidens opinionsmätningar ser Socialdemokraterna ut att få behålla sina fem mandat i Europaparlamentet.

11 min
Läs mer om EU-valet 2019

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer
undefined