Arkivbild. Staffan Löwstedt/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronavirusets spridning – Sverige

Olika regler på högskolorna – det gäller för dig

Landets universitet och högskolor får i höst bedriva undervisning på plats i sina lokaler med vissa restriktioner. Men i en rundringning som TT har gjort visar det sig att skolorna har valt ganska olika vägar när det gäller hur mycket av lektionerna som kommer vara i klassrummen.

Umeå universitet kommer till exempel att genomföra sin undervisning på plats i så stor utsträckning som möjligt. Linnéuniversitetet och Malmö universitet kommer däremot begränsa sin verksamhet i lokalerna. I Malmö har man uttalat att huvudinriktningen är digital undervisning men att man kan göra undantag för moment som kräver fysisk närvaro. Reglerna för Malmö universitet gäller till den 8 november och senast i september kommer det besked om hur resten av terminen ska se ut:

– Det handlar om omsorg gentemot lärarna. Att få ett beslut strax innan sommaren om att man måste ställa om hela höstterminen digitalt innebär en väldigt stor arbetsbelastning – och en rätt så stor chock skulle jag säga, säger Per Hillbur, prorektor med ansvar för utbildning.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer