CHRISTIAN ÖRNBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN
Bristen på bostäder

Ökande efterfrågan på hotellägenheter

I takt med att bostadsbristen ökar så stiger även efterfrågan på hotellägenheter, rapporterar Sveriges Radio.

Just nu växer marknaden för hotellägenheter, vilka ofta fungerar som långtidsboende och har egna kök. Framförallt är det företag som är storkunderna och hyr lägenheter till sina anställda.

– Marknaden har utvecklats väldigt starkt, vi har sett ett ökat behov av den här typen av boende. Det handlar om Företag som behöver bostäder åt spetskompetens som kommer hit och arbetar, det säger Charlotte Blum, tillförordnad VD för Forenom i Sverige, till Sveriges Radio.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer