Gina Dirawi under Idol-finalen 2018. Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bråket mellan TV4 och Com Hem

Nytt bud i TV4-bråket: Com Hem anmäler Telia till EU

Tele2-ägda Com Hem anmäler Telia till EU-kommissionens så kallade Monitoring Trustee. Ett krav för att godkänna köpet av TV4 var att Telia auktionerade ut TV4-rättigheter till andra aktörer. Men när auktionen nu inletts visar det sig att det villkoret används som ett ”verktyg för att begränsa konkurrensen och tillgången till TV4 ytterligare”, skriver Com Hem.

– Man skapar Sveriges första statliga betalkanal, på bekostnad av TV4:s räckvidd, svensk mediemångfald och svensk medieproduktion, säger Tele2-vd:n Anders Nilsson i ett pressmeddelande.

Com Hem pekar på att att auktionen är utformad så att bara en enda aktör förutom Telia ska kunna erbjuda sina kunder fullständiga rättigheter att streama TV4-kanalerna till valfri skärm.

Tidigare artiklar

Toppnyheter

TT
Dagens börs

Stockholmsbörsens nya ras: ”Total härdsmälta”

Stockholmsbörsens ledande index rasar på nytt och alla storbolagen i OMXS30 är ner 2 procent eller mer vid 10.50-tiden på fredagsförmiddagen.
• OMXSPI: –3,5 procent
• OMXS30: –3,3 procent
Från den senaste toppen som nåddes så sent som 19 februari har indexen nu fallit en bra bit över 10 procent. Även på Europas storbörser är fallen djupa på fredagsmorgonen – Frankfurtbörsens Dax-index noteras ner hela 4,4 procent.

”Total härdsmälta”, skrev daytradern Ekka Lundin innan öppningen.

New York-börserna kollapsade under sista timmen i gårdagens handel och breda S&P 500 stängde på minus 4,4 procent – den största dagsnedgången för indexet sedan augusti 2011. Någon uppåtrekyl antyds inte från USA, tvärtom. Nattens terminshandel indikerar i stället nya nedgångar på över 2 procent.

2 tim
Illustrationsbild.  KIM HONG-JI / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Kraftiga börsfall i Asien: ”Rädsla för en pandemi”

Coronaviruset och oro för sjukdomsutbrottet skapar rejäla börsnedgångar i Asien under fredagsmorgonen. Vid 05.15-tiden, svensk tid, låg indexen som följer:
• Nikkei: –4,0 %
• Shanghai: –3,7 %
• Shenzhen: –4,4 %
• Hang Seng: –2,5 %
• Kospi: –2,9 %
Rädsla att viruset ska få en kraftig spridning globalt ligger bakom säljtrycket, enligt CNBC.

– Jag tror att det som händer just nu är att investerare är oroliga att epidemin förmodligen ska bli en global pandemi, säger Chetan Seth, aktiestrateg på Nomura, till CNBC.

Även Wall Street såg stora börsnedgångar i går och de amerikanska huvudindexen föll över 4 procent.

6 tim
undefined

Branta fall på Wall Street – Tesla rasade 12 procent

Precis som de europeiska börserna föll de ledande indexen på Wall Street kraftigt på torsdagen. Dow Jones rasade över 1 000 punkter.
• S&P 500: −4,4%
• Nasdaq: −4,6%
• Dow Jones: −4,4%
Liksom tidigare i veckan är det oro över coronavirusets spridning och dess påverkan på ekonomin som ligger bakom säljvågen. Oron späddes på efter att den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA bedömt att viruset är på väg att utvecklas till en pandemi, enligt Bloomberg.

Virusoron har även fått flera bolag att vinstvarna. Sist ut var Microsoft som på onsdagskvällen flaggade för att coronaviruset skapat störningar i bolagets leverantörskedja. Microsofts aktie handlades ner 7 procent på torsdagen.

Elbilsjätten Tesla rasade 12,8 procent efter att antalet registrerade bilar i Kina sjunkit med nästan 50 procent jämfört med månaden innan. Det visar statistik från LMC Automotive, skriver Reuters.

Amerikanska betalningsjätten Paypal flaggade inför öppning att det nya coronaviruset sänker bolagets intäkter. Aktien stängde ”bara” ner drygt 1 procent.

Igår 15:09
Läs mer om Dagens börs

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer