Illustrationsbild på en polisavspärrning. PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN
Inrikes

Nyfiken trio åtalas efter hemlig dykinsats i Malmö

Tre personer åtalas för att ha nonchalerat polisens avspärrningar i samband med en insats i Malmö, skriver Kvällsposten. Händelsen som intresserade trion skedde den 20 november och involverade dykningar i vattnet nära Östra Varvsgatan vid Västra hamnen.

De tre som åtalas beskrivs som en småbarnspappa, en tidigare advokat och en äldre man med permobil. Enligt polisen ska samtliga ha lyft på polisbandet och tagit sig in i området. De riskerar nu böter för överträdelse av myndighets bud.

Det är oklart varför dykarna gjorde en insats på platsen.

Läs mer (19 november)

Toppnyheter

Kinesisk smittskyddspersonal. Xiong Qi / TT NYHETSBYRÅN
Sjukdomsutbrottet i Kina

Nytt virusfall i USA – kvinna i 60-årsåldern smittad

Ett andra fall av det nya kinesiska coronaviruset har bekräftats i USA, rapporterar amerikanska medier. Den smittade är en kvinna i 60-årsåldern i Chicago som reste till Kina i december och kom hem 13 januari.

Den första drabbade i USA var en man i 30-årsåldern som nu uppges på väg att friskna till, men är kvar på sjukhus.

De amerikanska smittskyddsmyndigheterna vidtar nu kraftfulla åtgärder för att förhindra en omfattande smitta.

Samtidigt meddelar Storbritannien att samtliga fjorton britter som misstänktes ha smittats inte visades sig ha drabbats av viruset.

4 tim
Anders Tegnell. CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Epidemiolog: "Viruset mindre farligt än sars"

Nya coronaviruset verkar vara mindre farligt än både sars och mers. Det säger statsepidemiologen Anders Tegnell, avdelningschef för Analys vid Folkhälsomyndigheten, till TT.

– Visst är det personer som dör, men i jämförelse med antalet exponerade är det förhållandevis få, om man jämför med sars och mers, säger han.

Tegnell menar att de som dött verkar ha varit väldigt sjuka redan innan de smittats av viruset. Han säger också att svenska sjukvården har god beredskap om coronaviruset når Sverige.

Idag 09:20
Läs mer om Sjukdomsutbrottet i Kina

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer