Illustrationsbild Hasse Holmberg / TT / TT NYHETSBYRÅN
Integrationens utmaningar

Nyanlända riskerar att bli hemlösa i Göteborg

Nästa år börjar bostadskontrakten löpa ut för 1 200 hushåll med sammanlagt 2 700 boende i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten. Bostäderna har använts som genomgångslägenheter för nyanlända efter att den nya bosättningslagen trädde i kraft 2016, och kontrakten har skrivits för enbart fyra år.

Fastighetskontoret varnar i en rapport för att många boende kan stå utan ny bostad när kontrakten löper ut. ”Exempel på risker är ökad hemlöshet, försämrade uppväxtvillkor för barn som blir utan bostad, ökade kostnader för köpta boendeplatser och en försvårad integrationsprocess”, står det i rapporten.

Läs mer

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer
Pat Cipollone. TT NYHETSBYRÅN
Anklagelserna mot Trump

Trumps försvarare: Gjorde absolut inte något fel

Trots tre dagar av anklagelser har Demokraterna inte kommit i närheten av att bevisa att Donald Trump gjort något fel. Det var budskapet när Pat Cipollone som leder presidentens försvar i den pågående rättegången på lördagen intog senaten.

– Tvärt om tror vi att när ni får höra fakta så kommer det stå klart för er att presidenten absolut inte gjorde någonting fel, sa han till de samlade senatorerna, skriver TT.

Han målade också upp bilden av att hela processen är ett sätt för Demokraterna att svartmåla presidenten inför det kommande valet. Att avsätta Trump genom riksrätt under ett valår skulle kunna skapa ett ”mycket farligt” prejudikat, varnade Cipollone, enligt Reuters.

3 tim
Senaten samlas i Capitolium i Washington. ERIN SCOTT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Dags för försvaret att bemöta anklagelserna

Senatens rättegång i riksrättsåtalet mot Donald Trump går under lördagen in i nästa fas. Efter att den demokratiska åklagarsidan under 24 timmar fördelade på tre dagar lagt fram sina anklagelser mot Trump ska Trumps advokater ägna lika lång tid åt att försvara honom, skriver Reuters.

Under lördagen kommer dock bara ett kortare anförande att hållas, de tyngsta argument kommer att sparas till i början av nästa vecka.

Samtidigt visar tittarundersökningar att intresset bland tv-publiken svalnat. Under torsdagen följde 7,8 miljoner tittare rättegången, en nedgång med 29 procent jämfört med tisdag eftermiddag då den inleddes.

5 tim
Läs mer om Anklagelserna mot Trump