Nyamko Sabuni. Arkivbild. Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
Guldjakten i Allsvenskan

Nyamko Sabuni: Sätt igång Allsvenskan igen nu, Löfven

L-ledaren Nyamko Sabuni kräver att statsminister Stefan Löfven ger klartecken för att sätta igång Allsvenskan igen, rapporterar Sportbladet.

– Folkhälsomyndigheten har redan sagt att det inte är fotbollen i sig själv som är riskfylld. Då måste statsministern ta det politiska ansvaret och säga ”då låter vi dem spela”, säger hon.

Sabuni pekar på att fotbollen inte tillåts spelas med hänsyn till risken för att barer och restauranger skulle bli för fulla, ett ansvar som hon inte anser bör ligga på fotbollen.

Toppnyheter

Johanna Sandwall. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronavirusets spridning – Sverige

Socialstyrelsen: Mer grönt än rött i vår lägesbild

Trenden med minskat antal avlidna i covid-19 per dygn fortsätter, skriver TT. Dessutom ser elva av Sveriges 21 regioner en förbättring på kort sikt och nio av dem på längre sikt.

– Det är första gången vi har mer grönt än rött i vår lägesbild på kort sikt. Det står ju för någonting i alla fall, Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen.

Enligt Socialstyrelsen innebär kort sikt 48–72 timmar, och lång sikt 10–15 dagar.

4 tim
Stefan Löfven. Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

M KU-anmäler Löfven: ”Felaktigt om testning”

Moderaterna KU-anmäler statsminister Stefan Löfven för att ha misslett allmänheten i en intervju i Sveriges Radio, rapporterar Aftonbladet.

I intervjun sa Löfven att det är regionerna som ansvarar för testningen av alla de fyra prioritetsgrupperna, något som M anser vara missledande.

“Statsminister Stefan Löfven (S) har i uttalanden till media misslett åhörarna till en felaktig uppfattning avseende testning för covid-19”, skriver Edward Riedl, riksdagsledamot för M, i anmälan.

Idag 12:40
Läs mer om Coronavirusets spridning – Sverige

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer