Ukrainas president vid en ceremoni för en ny säkerhetsanordning vid Tjernobyl.  HANDOUT / TT NYHETSBYRÅN
Valet i Ukraina

Nya presidenten håller audition till parlamentet

Ukrainas nya president Volodymyr Zelenskyj tar till ett annorlunda grepp inför nyvalet till parlamentet – han bjuder in allmänheten till att stå på partiets valsedlar i valet 21 juli, rapporterar Reuters.

Flera personer har nappat och håller spontana valmöten i Ukraina. En av dem är komikern och entreprenören Roman Hryschuk, 29, som säger till Reuters att Ukraina har nått en kokpunkt där man vill rösta på vem som helst som inte är en traditionell, gammal politiker.

Zelenskyj har lovat att städa upp sitt land på politisk korruption.

Läs mer

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer