Kompetensutvisningarna

Ny rapport: Så ska kompetensutvisningarna stoppas

Tayyab Shabab, Ali Omumi och Peter Lincoln är bara några av de personer som utvisats de senaste åren – trots att de haft arbetsgivare som velat behålla deras kompetens. I en ny rapport från Svenskt Näringsliv presenteras en rad förslag på hur Migrationsverket och kommande regeringen kan stoppa att fler företag och arbetskraftsinvandrare drabbas, skriver Entreprenör.

Rapporten presenteras tio år efter att regelverket förändrades för rekrytering av utomeuropeisk arbetskraft.

– Under de här tio åren som de nya reglerna har gällt har det blivit tydligt att regelverket och dess tillämpning har en del uppenbara brister, säger rapportförfattaren Amelie Berg.

Arbetsgivare brottas fortfarande med otydliga regler och komplex byråkrati vilket sprider en osäkerhet kring förutsättningarna att kunna rekrytera internationell kompetens, menar Svenskt Näringsliv.

Vinit Malhotra, konsultchef Dynamo Consulting, rönte stor uppmärksamhet när hans företag kämpade för att få behålla it-utvecklaren Tayyab Shabab.

– Han var en av våra bästa utvecklare, och vi kämpade verkligen för honom. Och nu känner vi oro varje gång någon ska söka förlängning. Det snåriga regelverket betyder även att vi får lägga väldigt mycket administrativt arbete på de här frågorna, säger han till Entreprenör.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer