JANERIK HENRIKSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Årets deklaration

Nu blir det enklare för företagare att deklarera digitalt

Skatteverkets deklarationstjänst för företagare med byråhjälp underlättar deklarationen för många svenska företag. I den nya tjänsten kan redovisningsbyrån göra klart hela deklarationen digitalt vilket lämnar endast signeringen till företagaren. Det skriver Skatteverket i ett pressmeddelande.

Den nya tjänsten har tagits fram i samarbete med redovisningsbranschen och man hoppas att allt fler ska övergå till att deklarera helt digitalt. Då redovisningsbyrån gör största delen av jobbet behöver företagaren bara signera med hjälp av sin e-legitimation. När det är klart får företagaren en tydlig kvittens på att deklarationen är inlämnad, som enkelt kan delas med byrån.

Att deklarera digitalt minskar avsevärt risken för att göra fel, något som gör att företagare har mycket att vinna på att deklarera digitalt. Dessutom finns möjlighet till tidigare skatteåterbäring, då alla som deklarerar senast den 2 maj kan få skattepengar tillbaka i juni.

Toppnyheter

TT
Den svenska kriminalpolitiken

Ledare: Politikerförakt att vänta om inte kriminalitet tas på allvar

Veckans partiledardebatt i riksdagen väckte frågor om gängkriminaliteten, inte minst med anledning av de senaste dygnen i Malmö. ”Sveriges tredje största stad ligger för långt från riksdagen” skriver Sydsvenskans huvudledare som menar att statsministern borde lägga ett större fokus på frågan. ”Om regeringen inte tar gängkriminaliteten på större allvar riskerar de politikerföraktet och känslan av avstånd till de folkvalda i huvudstaden att växa ytterligare” skriver Sydsvenskan.

Petter Birgersson på Blekinge Läns Tidnings ledarsida önskar också att frågan om kriminalitet hade fått ett större utrymme i debatten. Där med anledning av veckans flera explosioner, något som har skapat en rädsla hos många invånare i närområdena. ”Den som ser bilderna efter sprängningen vid hyreshuset förstår att oron inte är obefogad” skriver Birgersson och menar att den svenska grundtryggheten är skadad. Han får medhåll från Mathias Persson på Smålands-Postens ledarsida. ”När sprängningarna läggs ihop med skjutningarna och den höga frekvensen av andra våldsbrott framträder en bild av ett samhälle i snabbt förfall” skriver Persson, som menar att frågan om kriminaliteten är ett riksintresse som kräver blocköverskridande samarbeten.

Löfven framförde i riksdagsdebatten att han är stolt över det socialdemokratiska arvet men ”Vem kan ha ställt till det så här med det gamla folkhemmet?” frågar sig Birgersson på Blekinge Läns tidnings ledarsida.

Igår 21:55

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer