Sveriges entreprenörer

Nordliga entreprenörer prisade för sina framgångar

Anders Jonsson, vd för Rototilt Invest AB, har utsetts till norra Sveriges främsta entreprenör och Maud Spencer från Svalson AB blev Årets kvinnliga stjärnskott.

Utmärkelserna gavs av Entrepreneur Of The Year på onsdagskvällen, meddelar organisationen i ett pressmeddelande.

Niclas Lundell från Personalkollen Sverige AB blev Årets manliga stjärnskott. Harry van der Veen från Skellefteåbolaget NUITEQ mottog SEB:s pris för Bästa internationella tillväxt.

Regionfinalen i Norr var den sista av totalt sex delfinaler som genomförts i Sverige under november. Samtliga vinnare från region Norr kommer att ställas mot vinnarna i de övriga fem regionfinalerna när den stora Sverigefinalen går av stapeln i Stockholms stadshus den 30 januari.

Toppnyheter

Kinesisk smittskyddspersonal. Xiong Qi / TT NYHETSBYRÅN
Sjukdomsutbrottet i Kina

Nytt virusfall i USA – kvinna i 60-årsåldern smittad

Ett andra fall av det nya kinesiska coronaviruset har bekräftats i USA, rapporterar amerikanska medier. Den smittade är en kvinna i 60-årsåldern i Chicago som reste till Kina i december och kom hem 13 januari.

Den första drabbade i USA var en man i 30-årsåldern som nu uppges på väg att friskna till, men är kvar på sjukhus.

De amerikanska smittskyddsmyndigheterna vidtar nu kraftfulla åtgärder för att förhindra en omfattande smitta.

Samtidigt meddelar Storbritannien att samtliga fjorton britter som misstänktes ha smittats inte visades sig ha drabbats av viruset.

4 tim
Anders Tegnell. CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Epidemiolog: "Viruset mindre farligt än sars"

Nya coronaviruset verkar vara mindre farligt än både sars och mers. Det säger statsepidemiologen Anders Tegnell, avdelningschef för Analys vid Folkhälsomyndigheten, till TT.

– Visst är det personer som dör, men i jämförelse med antalet exponerade är det förhållandevis få, om man jämför med sars och mers, säger han.

Tegnell menar att de som dött verkar ha varit väldigt sjuka redan innan de smittats av viruset. Han säger också att svenska sjukvården har god beredskap om coronaviruset når Sverige.

Idag 09:20
Läs mer om Sjukdomsutbrottet i Kina

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer