Chefskocken Mauro Colagreco använder uteslutande färska lokala råvaror. Mirazur | Instagram.com/mirazur
After Work

Noma petas – här är världens bästa krog 2019

Den danska restaurangen Noma snuvas på titeln. Vill du äta på världens bästa restaurang? Då ska du åka till Frankrike, närmare bestämt till staden Menton på franska rivieran, där Mirazur ligger, rapporterar flera medier.

Mirazur, som fick sin tredje Michelinstjärna i januari, har ingen meny. Chefskocken Mauro Colagreco serverar det som är bäst för dagen och använder uteslutande färska lokala råvaror från havet, ägg från egna höns, honung från egna bikupor, och grönsaker från den enorma trädgården i tre våningar intill restaurangen. Enligt CNN går en lunch med ett glas champagne på motsvarande 2 000 svenska kronor.

Vill man inte resa ända till Frankrike, så kan man istället åka till Stockholm, där restaurangen Frantzén ligger som kvalar in på 21:a plats på listan, skriver Sydsvenskan. Annars finns två av världens tio bästa krogar i Köpenhamn. En av dem, Noma, kvalar in på andra plats. Den andra, Geranium, blir femma.

Det är sidan ”The World’s 50 Best Restauants” som gjort listan. Bakom sidan står över 1 000 kulinariska experter som varje år rankar de bästa restaurangerna.

Världens 10 bästa restauranger 2019

1. Mirazur (Menton, Frankrike)

2. Noma (Köpenhamn, Danmark)

3. Asador Etxebarri (Atxondo, Spanien)

4. Gaggan (Bangkok, Thailand)

5. Geranium (Köpenhamn, Danmark)

6. Central (Lima, Peru)

7. Mugaritz (San Sebastian, Spanien)

8. Arpège (Paris, Frankrike)

9. Disfrutar (Barcelona, Spanien)

10. Maido (Lima, Peru)

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer