Ljus och blommor vid minnesplatsen Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Inrikes

Nätverk bakom mordet på Karolin Hakim kartlagt

Polisen tror sig ha identifierat det kriminella nätverk som ligger bakom mordet på Karolin Hakim i Malmö förra året, skriver Sydsvenskan. Under den närmaste tiden kommer polisens fokus att ligga på den eller de som tros ha beställt mordet.

I helgen greps och anhölls en 23-årig man på sannolika skäl misstänkt för inblandning i mordet. Mannen förnekar. Även de två män som greps tidigt under utredningen men senare släpptes är fortsatt misstänkta.

Läs också

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer
Johanna Sandwall. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronavirusets spridning – Sverige

Socialstyrelsen: Mer grönt än rött i vår lägesbild

Trenden med minskat antal avlidna i covid-19 per dygn fortsätter, skriver TT. Dessutom ser elva av Sveriges 21 regioner en förbättring på kort sikt och nio av dem på längre sikt.

– Det är första gången vi har mer grönt än rött i vår lägesbild på kort sikt. Det står ju för någonting i alla fall, Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen.

Enligt Socialstyrelsen innebär kort sikt 48–72 timmar, och lång sikt 10–15 dagar.

4 tim
Stefan Löfven. Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

M KU-anmäler Löfven: ”Felaktigt om testning”

Moderaterna KU-anmäler statsminister Stefan Löfven för att ha misslett allmänheten i en intervju i Sveriges Radio, rapporterar Aftonbladet.

I intervjun sa Löfven att det är regionerna som ansvarar för testningen av alla de fyra prioritetsgrupperna, något som M anser vara missledande.

“Statsminister Stefan Löfven (S) har i uttalanden till media misslett åhörarna till en felaktig uppfattning avseende testning för covid-19”, skriver Edward Riedl, riksdagsledamot för M, i anmälan.

Idag 12:40
Läs mer om Coronavirusets spridning – Sverige