Donald Trump.  JONATHAN ERNST / TT NYHETSBYRÅN
Dagens börs

Nasdaq dyker på uppgifter om riksrätt mot Trump

Wall Street vände nedåt på tisdagen, efter att ha inlett dagen på plus. Farhågor om uppskruvad politisk turbulens i Washington tyngde utvecklingen:
• S&P 500: −0,8 %
• Nasdaq: −1,5 %
• Dow Jones: −0,5 %

CNBC noterar att frågan om potentiell riksrätt för Trump var det som gjorde marknaden mest nervös. Under dagen meddelade representanthusets talman, demokraten Nancy Pelosi, att det inom kort kommer ett uttalande gällande om det är aktuellt att ställa Trump inför riksrätt. Enligt källor till CNBC-profilen Howard Fineman kommer Pelosi att meddela att hon själv stöder ett riksrättsförfarande och att en utredning ska tillsättas.

Dow Jones tappade omkring 200 punkter när uppgifterna om uttalandet blev kända.

Reuters kopplar även giren till det tal som president Donald Trump höll inför FN:s generalförsamling på tisdagen, där han bland annat anklagade Kina för att ägna sig åt ”orättvisa handelsmetoder”. Nyhetsbyrån tolkar talet som att Trump återigen skärpte retoriken gentemot sin handelsantagonist.

Bland enskilda aktier var techbolagen utpekade av analyshusen före öppning: Alphabet fick en höjd riktkurs medan Netflix sänktes. Snap och Apple har fått köprekommendationer.

Alphabets aktie stannade på minus 1,3 procent, Netflix var ner runt 4,3 procent vid stängning. Apple var oförändrad och Snap vände ned till 0,5 procent efter att ha inlett handelsdagen med att rusa omkring 4 procent.

New York-börserna i går
• S&P 500: +/- 0,0%
• Nasdaq: - 0,1%
• Dow Jones: +0,1%

Börstjänster

Nyheter och analys

Kalender

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer