Rasmus Ling (MP), Ebba Busch Thor (KD) och illustrationsbild på polisen. TT
Opinion & debatt

MP: Poliser vill ha det raka motsatta till KD:s politik

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor har en del att lära inom kriminalpolitiken när det kommer till att lyssna på forskning och beprövad erfarenhet. Det skriver Miljöpartiets Rasmus Ling som en replik till KD-ledaren.

Jämte ett starkt rättsväsende krävs också förebyggande åtgärder, menar Ling, som hänvisar till polischefer som lyft förebyggande åtgärder som ett viktigt medel för att stoppa brotten.

”Det professionen efterlyser är alltså motsatsen till KD:s politik. Men det är klart, för den som bara har en hammare i sin verktygslåda ser alla problem ut som spikar.”

Om debattören

Rasmus Ling (MP), rättspolitisk talesperson

Läs mer

Toppnyheter

Arkiv Francisco Seco / TT NYHETSBYRÅN
Den globala konjunkturen

Lagarde om vändningen: ”Vi rör oss försiktigt uppåt”

I en intervju med tv-bolaget France 2 ger ECB-chefen Christine Lagarde sin bild av euroländernas dystra ekonomiska situation och om den optimism hon ändå känner inför framtiden.

– Vi har varit längst ned på kurvan och rör oss försiktigt uppåt. Hur snabbt situationen förändras beror på hur snabbt vi kan ta oss samman och de ansträngningar vi alla gemensamt kan göra, säger hon.

Lagarde pratar också om saknaden efter sitt barnbarn.

– Nu kan jag bara se honom i min smartphone eller på fotografier. Det gör mig ledsen (...) men när jag tittar på honom blir jag än mer övertygad om hur viktigt vårt uppdrag är, att arbeta för att samhället ska bli en bättre plats.

Läs hela intervjun via länken nedan.

Igår 09:58
Salvatore Di Nolfi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

WHO synar företagskrisen i global undersökning

Internationella Handelskammaren (ICC) och Världshälsoorganisationen (WHO) ska identifiera den privata sektorns utmaningar under coronakrisen, berättar organisationerna i ett pressmeddelande. Resultatet i den globala undersökningen är tänkt att bidra till arbetet för att hindra en ekonomisk kollaps i spåren av pandemin.

– Den här undersökningen kommer att hjälpa oss förstå hur företag agerar. Det hjälper oss att kartlägga och sprida goda exempel och var vi och nationella hälsovårdsinsatser bör rikta fokus. Informationen som vi samlar in genom undersökningen bidrar till utvecklingen av effektiva åtgärder vilket räddar liv och minskar ekonomisk skada, säger WHO:s generaldirektör Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus i en kommentar.

5 jun
Läs mer om Den globala konjunkturen

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer