Louisa Vesterager och Maren Ueland.  TT, Privat.
Turistmorden i Marocko

Mördarnas förklaring: Hade inte råd med Syrienresa

De män som misstänks ha mördat de båda turisterna i Atlasbergen i Marocko förra året ville egentligen resa som frivilliga till IS i Syrien – men hade inte råd, skriver VG som tagit del av polisförhör.

Efter att ha diskuterat såväl kemiska bomber som polisangrepp beslutade männen sig till sist för att i stället döda turister på marockansk mark. Det hela skulle utföras på ”IS-sättet”, det vill säga utstuderat plågsamt, skriver DN.

Under torsdagen inleds rättegången mot totalt tjugo män som misstänks för inblandning i mordet på de två unga kvinnorna.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer