Årsdagen för terrordådet i Stockholm.  Claudio Bresciani/TT
Dådet på Drottninggatan

Miste benet i terrordådet – nu utvisas Iryna till Ukraina

Iryna var en av dem som skadades när terrordömde Rakhmat Akilov körde en lastbil längs Drottninggatan i Stockholm den 7 april 2017. Nu kommer det slutgiltiga beskedet om att hon måste lämna Sverige, rapporterar DN.

Till en början har Iryna, som kommer från Ukraina, haft tillfälligt uppehållstillstånd, skriver tidningen. Efter flera turer för att försöka få permanent uppehållstillstånd så meddelade Migrationsöverdomstolen i dag att de inte beviljar prövningstillstånd.

Iryna blev så illa tilltygad i terrorattacken att läkarna var tvungna att amputera hennes högra ben. Även hennes dotter berörs av utvisningsbeslutet.

Läs mer

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer