TT/Twitter
Storbritanniens framtid

Ministern drack te – nu hotas varumärket av bojkott

Britter hotar med bojkott mot Yorkshire Tea, Storbritanniens största temärke, rapporterar SvD Näringsliv.

Det efter att den konservative finansministern, Rishi Sunak, twittrat ut en bild på när han tar te från en säck med Yorkshire Tea.

”Vi har spenderat de senaste tre dagarna med att svara rasande anklagelser och rop på bojkott. För några så är vårt te för evigt förstört när någon som de inte gillar dricker det och de har låtit oss veta att de verkligen tycker så också.”, skriver företaget på Twitter enligt tidningen.

Företaget har även förklarat att politiker från olika partier dricker Yorkshirete.

Toppnyheter

Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Exportindustrin lånar febrilt för att överleva

Svensk Exportkredit, SEK, ökar nyutlåningen i skuggan av en mörk prognos om det exportberoende näringslivet, skriver DI.

Enligt Exportbaromoetern räknar sex av tio företag med en minskad orderingång närmaste året. Samtidigt planerar tre av tio att minska sin personalstyrka kommande halvår.

”Det ser riktigt illa ut, givet att 1,5 miljoner människor jobbar i exportsektorn. Slår prognoserna in får det stora konsekvenser för svensk tillväxt. Risken finns dessutom att utfallet blir ännu värre än prognoserna med tanke på att ekonomin utvecklas sämre än väntat”, säger Catharina Henriksson,  ansvarig för Exportkreditbarometern på SEK.

Under första kvartalet ökade nyutlåningen med 20 miljarder kronor, från 13,3 miljarder under under samma period i fjol, till rekordsumman 33,3 miljarder kronor i år.

Den största delen av nyutlåningen handlar om rörelsefinansiering så att bolagetn kan stärka sin likviditetsberedskap.

20 maj
Läs mer om Svenska exporten

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer