Kodjo Akolor, Kathrine Zimmerman och David Druid.  Sveriges Radio
Det utmanade public service

Mer samhällsjournalistik och musik när P3 stöps om

Musik- och samhällsjournalistik ska prägla P3 i Sveriges Radio efter kanalens omstöpning, rapporterar flera medier.

Eftersom allt färre lyssnar på P3:s linjära sändningar har radiokanalen valt att röra om rejält i tablån och flera av de gamla programmen stryks.

”Morgonpasset i P3” blir dock kvar och kommer i vår att ledas av Kathrine Zimmerman från P1 samt P3-veteranerna Kodjo Akolor och David Druid. På eftermiddagarna kommer Hanna Hellquist och Jörgen Lötgård att leda ett intervjuprogram ”där man ska ta nya grepp på aktualiteter och samtiden”.

Även musiken ska få en mer framskjuten roll och enligt P3:s nya riktlinjer ska 40 procent av det som spelas ska vara svenskt.

Toppnyheter

Kinesisk smittskyddspersonal. Xiong Qi / TT NYHETSBYRÅN
Sjukdomsutbrottet i Kina

Nytt virusfall i USA – kvinna i 60-årsåldern smittad

Ett andra fall av det nya kinesiska coronaviruset har bekräftats i USA, rapporterar amerikanska medier. Den smittade är en kvinna i 60-årsåldern i Chicago som reste till Kina i december och kom hem 13 januari.

Den första drabbade i USA var en man i 30-årsåldern som nu uppges på väg att friskna till, men är kvar på sjukhus.

De amerikanska smittskyddsmyndigheterna vidtar nu kraftfulla åtgärder för att förhindra en omfattande smitta.

Samtidigt meddelar Storbritannien att samtliga fjorton britter som misstänktes ha smittats inte visades sig ha drabbats av viruset.

3 tim
Anders Tegnell. CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Epidemiolog: "Viruset mindre farligt än sars"

Nya coronaviruset verkar vara mindre farligt än både sars och mers. Det säger statsepidemiologen Anders Tegnell, avdelningschef för Analys vid Folkhälsomyndigheten, till TT.

– Visst är det personer som dör, men i jämförelse med antalet exponerade är det förhållandevis få, om man jämför med sars och mers, säger han.

Tegnell menar att de som dött verkar ha varit väldigt sjuka redan innan de smittats av viruset. Han säger också att svenska sjukvården har god beredskap om coronaviruset når Sverige.

Idag 09:20
Läs mer om Sjukdomsutbrottet i Kina

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer