Privat/TT
Turistmorden i Marocko

Marockos ambassadör hedrade Maren Ueland

I en fullsatt kyrka i norska Jæren begravdes i dag Maren Ueland som mördades i Marocko i december, skriver norska medier.

Den 28-åriga norskan var på semester tillsammans med sin danska vän Louisa Vesterager Jespersen när de mördades vid ett läger i bergskedjan Höga Atlas.

Förutom familj, vänner och klasskamrater var även Norges hälsominister Bent Høie och Marockos ambassadör i landet, Lamia Radi, på plats vid begravningen för att hedra Maren Uelands minne.

– Marocko ville vara närvarande i dag för att först och främst visa sin solidaritet, och för att dela familjens sorg, sa Radi till norska kanalen TV2 inför ceremonin.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer