11-åriga Ebba Åkerlund dog i attacken. TT.
Dådet på Drottninggatan

Mannen som skändade Ebba Åkerlunds grav gripen

En man som sedan 2017 misstänks ha skändat gravar i Stockholm har gripits, skriver Mitt i. Mannen har bland annat vid tre tillfällen skändat graven där Ebba Åkerlund, som dog i terrordådet i Stockholm, ligger.

Mannen är åtalad sedan tidigare men dök inte upp till rättegången 8 mars.

I ett pressmeddelande skriver polisen att mannen, förutom de brott han åtalas för, även misstänks för flera andra brott runt om i Stockholmsregionen.

– Vi är många som nu känner lättnad över att vi äntligen kunde gripa den här mannen, säger Izla Masso, utredare vid grova brott i Stockholm city.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer