Louisa Vesterager och Maren Ueland.  Privat
Turistmorden i Marocko

Männen letade turister i flera dygn – gillrade fälla

De män som misstänks ha mördat danska Louisa Vesterager och norska Maren Ueland i Marocko uppges ha letat i flera dagar efter lämpliga offer, skriver flera medier.

Enligt Stavanger Aftenblad ska fyra av de misstänkta gärningsmännen ha rest i vandringsområdet Atlasbergen i Marocko i flera dagar i jakt på turister. De ska ha gjort flera misslyckade försök att döda turister, men bland annat blivit avskräckta av att de såg guider i området. Vid ett tillfälle försökte männen gillra en fälla genom att kasta sten mot en grupp turister för att få dem att springa åt ett visst håll.

Totalt ska över 20 män ställas inför rätta 16 maj, för bland annat terroristbrott och överläggande av mord.

Läs mer

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer