Åsa Waldau / Den numera nedlagda församlingens tidigare lokal i Knutby. TT
Knutbybrotten

”Man skulle vara tacksam över att hon slog en”

Åsa Waldau, känd som ”Kristi brud”, är åtalad för att ha misshandlat flera andra medlemmar i Knutbyförsamlingen. I förhör beskriver en av de utsatta kvinnorna hur man blev betraktad som ”upprorisk” om man gjorde motstånd mot slagen, skriver Aftonbladet.

– I stället skulle man vara tacksam över att hon slog en och fråga sig själv vad det var man hade gjort, säger hon.

En annan av kvinnorna beskriver sig som Waldaus ”betjänt” och berättar att hon utsatts för omfattande misshandel under flera år.

Åsa Waldau själv säger i förhör att hon kände sig tvungen att agera om någon var ”spänd eller hysterisk” eftersom det då fanns något ont i dem som behövde övermannas.

– Det har inte varit för att göra någon illa utan utifrån att jag måste rädda. Så bakvänt tänkte jag i den situationen.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

1 tim
Vita huset. TT.
undefined

USA fördömer agerandet: Eskalerande våld från Iran

Efter att ett brittiskt fartyg beslagtagits i Hormuzsundet av Iran fördömer USA agerandet som man kallar för ”eskalerande våld”, rapporterar flera medier.

– Det här är andra gången på bara lite mer än en vecka som Storbritannien har varit måltavla för eskalerande våld från den iranska regimen, säger Garrett Marquis, talesperson för USA:s nationella säkerhetsråd.

Det brittiskflaggade fartyget tillhör det svenska rederiet Stena Bulk. Irans revolutionsgarde anklagar fartyget för att ha brutit mot internationella sjöfartsregler.

1 tim
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer