Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Inrikes

Man i permobil död i olycka – polisen söker vittnen

En man i 85-årsåldern dog i dag av skador han fick i samband med en trafikolycka på torsdagen.

Mannen var ute och körde i sin permobil i Tvååker söder om Varberg när en bilist kom bakifrån och skulle köra om honom. Samtidigt kom ett mötande fordon, och den omkörande bilisten träffade permobilen.

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död och kommer nu samla in vittnesuppgifter. De vill bland annat ha kontakt med föraren i den mötande bilen.

– Den har ju säkert gjort någon form av iakttagelse, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region Väst, till GT.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer