En man dog efter en skottlossning i Sätra söder om Stockholm i lördags. Arkivbild. Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Dödsskjutningarna i Sätra

Mamman till en av de skjutna: ”Han var mitt allt”

Mamman till en av de unga männen som sköts ihjäl i Sätra i torsdags är helt förtvivlad och otröstbar när SVT Nyheter träffar henne i en lokal som hålls öppen specifikt för personer som vill sörja hennes son.

Hon berättar, sittandes på golvet i lokalen, att det var hennes enda son som mördades.

– Jag satsade allt på honom, han tröstade mig, han var mitt allt, säger hon.

Lena Ölander är också på plats i lokalen och tröstar mamman. Hon berättar att mannen som sköts var fotbollsintresserad, snäll och givmild.

Läs mer

Sätra

Toppnyheter

TT
Den svenska kriminalpolitiken

Ledare: Politikerförakt att vänta om inte kriminalitet tas på allvar

Veckans partiledardebatt i riksdagen väckte frågor om gängkriminaliteten, inte minst med anledning av de senaste dygnen i Malmö. ”Sveriges tredje största stad ligger för långt från riksdagen” skriver Sydsvenskans huvudledare som menar att statsministern borde lägga ett större fokus på frågan. ”Om regeringen inte tar gängkriminaliteten på större allvar riskerar de politikerföraktet och känslan av avstånd till de folkvalda i huvudstaden att växa ytterligare” skriver Sydsvenskan.

Petter Birgersson på Blekinge Läns Tidnings ledarsida önskar också att frågan om kriminalitet hade fått ett större utrymme i debatten. Där med anledning av veckans flera explosioner, något som har skapat en rädsla hos många invånare i närområdena. ”Den som ser bilderna efter sprängningen vid hyreshuset förstår att oron inte är obefogad” skriver Birgersson och menar att den svenska grundtryggheten är skadad. Han får medhåll från Mathias Persson på Smålands-Postens ledarsida. ”När sprängningarna läggs ihop med skjutningarna och den höga frekvensen av andra våldsbrott framträder en bild av ett samhälle i snabbt förfall” skriver Persson, som menar att frågan om kriminaliteten är ett riksintresse som kräver blocköverskridande samarbeten.

Löfven framförde i riksdagsdebatten att han är stolt över det socialdemokratiska arvet men ”Vem kan ha ställt till det så här med det gamla folkhemmet?” frågar sig Birgersson på Blekinge Läns tidnings ledarsida.

Igår 21:55

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer