Emmanuel Macron och Sauli Niinistö innan han smakar på kaffet. Antti Aimo-Koivisto / TT / NTB Scanpix
Macrons Frankrike

Macrons avsmak för finskt kaffe blir viralt

Finland är känt för att ha högst konsumtion av kaffe i världen, men landet är samtidigt ökänt för att älska lättrostat kaffe. Det går inte alltid hem hos dem som inte är vana vid smaken, vilket den franske presidenten Emmanuel Macron fick erfara under ett besök i landet.

Under en fikastund med sin finska kollega Sauli Niinistö synes Macron grimasera illa när han smakar på kaffet. Bilder som nu blivit virala.

På sociala medier haglar skämten och frågorna. ”Macrons ansikte när han testar finskt kaffe är mitt favorituttryck för fransk förtvivlan”, twittrar medieföretaget Buzzfeeds nyhetschef. ”Kallar ni det här kaffe”, är ett förslag till bildtext på en bild där Macron pekar rätt ned i kaffekoppen, vänd mot Niinistö.

Toppnyheter

Arkiv Francisco Seco / TT NYHETSBYRÅN
Den globala konjunkturen

Lagarde om vändningen: ”Vi rör oss försiktigt uppåt”

I en intervju med tv-bolaget France 2 ger ECB-chefen Christine Lagarde sin bild av euroländernas dystra ekonomiska situation och om den optimism hon ändå känner inför framtiden.

– Vi har varit längst ned på kurvan och rör oss försiktigt uppåt. Hur snabbt situationen förändras beror på hur snabbt vi kan ta oss samman och de ansträngningar vi alla gemensamt kan göra, säger hon.

Lagarde pratar också om saknaden efter sitt barnbarn.

– Nu kan jag bara se honom i min smartphone eller på fotografier. Det gör mig ledsen (...) men när jag tittar på honom blir jag än mer övertygad om hur viktigt vårt uppdrag är, att arbeta för att samhället ska bli en bättre plats.

Läs hela intervjun via länken nedan.

Igår 09:58
Salvatore Di Nolfi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

WHO synar företagskrisen i global undersökning

Internationella Handelskammaren (ICC) och Världshälsoorganisationen (WHO) ska identifiera den privata sektorns utmaningar under coronakrisen, berättar organisationerna i ett pressmeddelande. Resultatet i den globala undersökningen är tänkt att bidra till arbetet för att hindra en ekonomisk kollaps i spåren av pandemin.

– Den här undersökningen kommer att hjälpa oss förstå hur företag agerar. Det hjälper oss att kartlägga och sprida goda exempel och var vi och nationella hälsovårdsinsatser bör rikta fokus. Informationen som vi samlar in genom undersökningen bidrar till utvecklingen av effektiva åtgärder vilket räddar liv och minskar ekonomisk skada, säger WHO:s generaldirektör Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus i en kommentar.

5 jun
Läs mer om Den globala konjunkturen

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer