Ulf Kristersson (M). Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
Järvaveckan

M: Även dåliga utredningar måste man vara med i

Ulf Kristersson (M) var sist ut att tala under Järvaveckan. Han inledde med att säga att han ville tala öppet och ärligt om de problem Sverige står inför.

M-ledaren framhöll gängkriminaliteten, hedersförtrycket och skjutningar som några av Sveriges största problem – och integrationsfrågan som en ödesfråga.

– Och den griper in i nästan alla politiska områden – jobben, skolan, brotten, bidragen och inte minst barns möjligheter att lyckas i framtiden.

M vill möta problemen med den ”nya svenska modellen”. Enligt Kristersson kan vi inte ha mer generösa regler än andra EU-länder eftersom det inte löser integrationsproblem. Han framhävde också språkkraven som en lösning.

– Det kommer kräva väldigt mycket, men jag är helt säker på att det går att skapa ett land där vårt ursprung varierar, men där vår framtid är gemensam.

M-ledaren meddelade också att partiet kommer att delta i migrationskommittén.

– Vi är verkligen mycket kritiska till detta, och det kändes i stunden som om det inte var meningsfullt överhuvudtaget, men även dåliga utredningar måste man vara med i – av det enkla skälet att då kan man åtminstone göra sin röst hörd och berätta vad man borde ha kommit fram till, säger Ulf Kristersson efter sitt tal på Järvaveckan, rapporterar TT.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer