Jessica Rosencrantz och Isabella Lövin. TT.
Klimatomställningen

Lövin anmäls till KU för vilseledande rapporter

Miljöminister Isabella Lövin KU-anmäls för vilseledande rapportering om den rödgröna regeringens satsning Klimatklivet, rapporterar Ekot.

Hon anmäls av riksdagsledamoten Jessica Rosencrantz (M) som vill att Konstitutionsutskottet prövar regeringens redovisning om Klimatklivets effekter.

Riksrevisionen kritiserade i början av året klimatsatsningen för att stödet inte var tillräckligt kostnadseffektivt. Man skulle kunna få mer utsläppsminskningar för de satsade pengarna, ansåg projektledaren som granskat initiativet. Dessutom menade Riksrevisionen att regeringen använde rapporter om Klimatklivet felaktigt, och endast betonade positiva effekter.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer