Nyamko Sabuni / illustrationsbild / Stefan Löfven TT
Guldjakten i Allsvenskan

Löfvens svar efter Sabunis krav: Fotbollen får vänta

Nyamko Sabuni uppmanade tidigare i dag Stefan Löfven att ge klartecken för allsvenskan för herrar och damer – men regeringens ståndpunkt förblir densamma.

– Statsministern vill vänta tills Folkhälsomyndigheten säger att det är okej, säger Sabuni till TT.

Eftersom Folkhälsomyndigheten sagt att det inte är fotbollen i sig som innebär en ökad smittrisk, utan supporterskaror utanför arenor och på sportbarer, tycker Liberalernas partiledare att statsministern borde ge klartecken för spel. Därefter får man hitta lösningar för hur supportrar och kroggäster beter sig.

Läs mer

Toppnyheter

Johanna Sandwall. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronavirusets spridning – Sverige

Socialstyrelsen: Mer grönt än rött i vår lägesbild

Trenden med minskat antal avlidna i covid-19 per dygn fortsätter, skriver TT. Dessutom ser elva av Sveriges 21 regioner en förbättring på kort sikt och nio av dem på längre sikt.

– Det är första gången vi har mer grönt än rött i vår lägesbild på kort sikt. Det står ju för någonting i alla fall, Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen.

Enligt Socialstyrelsen innebär kort sikt 48–72 timmar, och lång sikt 10–15 dagar.

3 tim
Stefan Löfven. Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

M KU-anmäler Löfven: ”Felaktigt om testning”

Moderaterna KU-anmäler statsminister Stefan Löfven för att ha misslett allmänheten i en intervju i Sveriges Radio, rapporterar Aftonbladet.

I intervjun sa Löfven att det är regionerna som ansvarar för testningen av alla de fyra prioritetsgrupperna, något som M anser vara missledande.

“Statsminister Stefan Löfven (S) har i uttalanden till media misslett åhörarna till en felaktig uppfattning avseende testning för covid-19”, skriver Edward Riedl, riksdagsledamot för M, i anmälan.

5 tim
Läs mer om Coronavirusets spridning – Sverige

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer