Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Debatten om offentligt slöseri

Lisa Magnusson: Malmö stad har åkt på en blåsning

Medan Malmö har många svåra problem att hantera kostar staden på sig att ta fram ljud för nästan en halv miljon. Malmö behöver inte en dyr ”ljudidentitet”, skriver Lisa Magnusson i en ledare i DN.

Bakgrunden är att Malmö stad betalat en kommunikationsbyrå för att dokumentera Malmös ljudbild. Ljudet ska framförallt användas för filmer som produceras av kommunen men också till annat. Kostnad: 485 000 kronor.

”Man skulle kunna tro att idén kom från ett barn på LSD. Men skrämmande nog är personerna bakom denna ”satsning” inte bara vuxna utan också – får man förmoda – alldeles nyktra. Staden har 159 (!) kommunikatörer, vilket verkar vara minst 158 för mycket”, skriver Lisa Magnusson som också menar att detta är något ett par drivna gymnasieelever hade kunnat slänga ihop på en dag.

”Malmö stad har åkt på en blåsning. Och det enda som är värre än att bli blåst är att vägra erkänna att man blivit blåst, att något alls skulle vara fel. För detta är själva garantin för att det kommer att ske igen”, skriver Lisa Magnusson i DN.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer