Grönland.  John Mcconnico / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Ledarsvepet

Ledare: ”Världspolitiken har blivit en fars”

Torsdagens ledarsidor berör bland annat konflikten mellan Donald Trump och Danmark där Trump ställt in ett statsbesök efter att ha nekats köpa Grönland.

Både Ingvar Persson i Aftonbladet och Peter Franke i Värmlands Folkblad kallar det hela för pinsamt. ”Egentligen borde vi kanske tacka Donald Trump för underhållningen”, skriver Persson som menar att världspolitiken blivit en fars. Han jämför konflikten med när Trump skickade en gisslanförhandlare till den svenska rättegången mot Asap Rocky.

Även den senaste tidens sprängningar berörs på flera ledarsidor. En osignerad ledare i Expressen ställer utvecklingen mot Miljöpartiets politiska förslag om ett utvecklingsår och menar att partiet borde ägna sig åt tryggheten i landet i stället.

Göran Greider skriver i en ledare i Dala-Demokraten att grogrunden för kriminalitet är problemet: ”En enorm trångboddhet i utsatta områden, skolor som av skolvalet dränerats på intresserade elever, en permanent hög arbetslöshet i många områden”, anger han som några skäl till problemet.

Aftonbladet (obunden socialdemokratisk):

Dagens Nyheter (oberoende liberal):

Dagens Industri (obunden borgerlig):

Expressen (liberal):

Göteborgs-Posten (liberal):

Svenska Dagbladet (obunden moderat):

Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad (oberoende liberal):

Hallands Nyheter (centerpartistisk):

Dala-Demokraten (socialdemokratisk):

Barometern (moderat):

Värmlands Folkblad (socialdemokratisk):

Om ledarsvepet

Omnis ledarsvep utgår från de största medierna. Varje dag väljer vi dessutom fyra olika lokala ledarsidor. Valet av lokala ledare varierar dagligen.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer