Arba Kokalari, Tomas Tobé, Jessica Polfjärd och Ulf Kristersson under partiets valvaka.  Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN
EU-valet Sverige

Ledare: Valframgångar för många – viktigast för M

På de flesta av landets ledarsidor fokuserar man i dag på resultatet i EU-valet. Flera av dem tar fasta på att resultatet i Sverige speglar en framgång för partierna högerut.

Expressens ledarsida skriver att många kan utropa sig som segrare efter valet, men att framgången var viktigast för Moderaterna eftersom de fick ett kvitto på att de är på rätt kurs. ”EU-valet visar att det räcker långt att ta väljarnas legitima oro i trygghetsfrågorna på allvar och försöka leverera svar på dem.”

NSD:s politiske chefredaktör Olov Abrahamsson kallar EU-valet för ett ”rejält bakslag” för S och menar att det framöver kommer att bli ännu viktigare för partiet att kompromissa för att hitta nya samarbeten och koalitioner.

Hallands Nyheters Dana Pourkomeylian skriver att valresultatet är lika svårtolkat som dess slogan ”Ödesvalet om Europa” och lyfter fram att alla partier som gick till val på att de ville bekämpa högerextremismen backade, undantaget Centerpartiet.

Aftonbladet (obunden socialdemokratisk):

Dagens Nyheter (oberoende liberal):

Dagens Industri (obunden borgerlig):

Expressen (liberal):

Göteborgs-Posten (liberal):

Svenska Dagbladet (obunden moderat):

Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad (oberoende liberal):

Hallands Nyheter (centerpartistisk):

Norrländska Socialdemokraten (socialdemokratisk):

Smålandsposten (moderat):

Barometern (moderat):

Om ledarsvepet

Omnis ledarsvep utgår från de största medierna. Varje dag väljer vi dessutom fyra olika lokala ledarsidor. Valet av lokala ledare varierar dagligen.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer