Illustrationsbild. Claudio Bresciani / TT
Ledarsvepet

Ledare: Skrota den svenska nollvisionen mot narkotika

Den svenska narkotikapolitiken, kritiken mot Stefan Löfven och Sveriges agerande i utrikespolitiken är några av de ämnen som de lokala ledarsidorna uppmärksammar på tisdagen.

Jönköpings-Posten: En nollvision mot socialdemokratiska nollvisioner

Den svenska nollvisionen mot narkotika borde skrotas, anser den osignerade ledarsidan i Jönköpings-Posten och lyfter bland annat fram Sveriges höga dödlighet bland missbrukare samt kostnaderna för den nuvarande politiken.

Olov Abrahamsson: Även Persson hade sina belackare

Kritiken mot Stefan Löfven och januariavtalet från de egna väljarna är inte särskilt märklig ur ett historiskt perspektiv, menar Olov Abrahamsson. Han pekar på att flera tidigare socialdemokratiska statsministrar kritiserats för kompromisser men senare hyllats för sina insatser.

Gustav Ericsson: I Ryssland har män rätt att misshandla kvinnor inom äktenskapet

Sverige måste agera mer aktivt för att stå upp för mänskliga rättigheter i länder där dessa kränks, skriver VLT:S ledarskribent Gustav Ericsson. Han anser att riksdagsledamoten Olle Thorell (S), som är en tongivande röst i utrikespolitiken för sitt parti, måste driva på hårdare mot länder som Kina, Ryssland och Eritrea.

Om lokala ledarsvepet

Omnis lokala ledarsvep utgår från de svenska lokaltidningarna. Varje dag lyfts tre till fem olika ledartexter. Valet av ledare varierar dagligen.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer